Placeholder

Veel agressie op het werk

Ruim 88 procent van de Nederlanders is op het werk wel eens in aanraking gekomen met verbaal geweld. Ook fysiek geweld komt bij 30 procent voor, blijkt uit onderzoek van trainingsbureau Cintea.

Mensen die tijdens hun werk fysiek contact hebben met klanten komen vaker (ruim 50 procent) in aanraking met fysiek geweld. 21 procent, waaronder bijvoorbeeld verpleegsters, chauffeurs en winkelpersoneel, geeft aan dat fysiek geweld nou eenmaal bij z’n werk hoort.

29 procent van de deelnemers die meededen aan het onderzoek vindt dat verbaal geweld bij het werk hoort. Van alle ondervraagden geeft 51 procent aan dat hij tijdens het werk in aanraking komt met intimidatie. Naast intimidatie wordt ook schelden en ander verbaal geweld genoemd.

Op de vraag of elke vorm van agressie wordt gemeld op het werk, reageerde ruim 42 procent bevestigend. Ruim 14 procent meldt niet elke vorm van agressie. 11 procent geeft aan alleen fysieke agressie te melden en 10 procent meldt enkel agressie als de gevolgen zichtbaar zijn.