Placeholder

Vakantieliefde, ich liebe dich

De zomer is een goed moment voor een liefdesavontuur. Hou je ogen open en vergeet niet onze oosterburen in de gaten te houden.

Exotische liefde
51 procent van de Nederlandse singles heeft al eens een vakantieliefde gehad. In meer dan de helft van de gevallen had de geliefde een andere nationaliteit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we de grootste kans hebben op een Duitse vakantieliefde. Na Duitsers vallen we ook in de smaak bij Spanjaarden, Fransen en Italianen.

Ben je op zoek naar een vakantieliefde? 40 procent van de Nederlanders denkt dat je tijdens een strandvakantie het meest kans maakt. 38 procent denkt dat groepsreizen ook mogelijkheden bieden.

Laagdrempelig
De vakantieperiode is de ideale tijd voor een luchtige liefdesrelatie. Je bent ontspannen en weg van je dagelijkse routine, daardoor sta je meer open voor andere mensen. De meeste vakantieliefdes zijn vooral op plezier gericht. Er worden minder hoge eisen gesteld, daardoor duren ze meestal niet heel lang. 48 procent van de vakantieliefdes is na een maand weer voorbij.

Geniet er dus van voor zolang het duurt. Heb jij wel eens een vakantieliefde gehad?