Placeholder

Twelve year itch?

Maak je over die seven year itch maar geen zorgen, je huwelijk wordt vijf jaar later pas echt op de proef gesteld.

Dit beweren althans een stel Britse onderzoekers van het accountancykantoor Grant Thornton. Zij analyseerden de gegevens van negentig van de grootste Britse advocatenkantoren en uit die cijfers bleek dat de meeste stellen gemiddeld twaalf jaar getrouwd waren. Daarna kwam de klad erin en werd de scheiding aangevraagd.

Seven Year Itch
Dus de bewering dat je huwelijk na zeven jaar een flinke klap krijgt is onzin? Volgens de onderzoekers wel. De term werd bekend door de film The 7 Year Itch met Marilyn Monroe – die daarin een getrouwde man het hoofd op hol brengt – maar is verder nooit bewezen. Raak dus niet in paniek wanneer je die zeven jaar nadert.

Toch zet Sally Longworth van Grant Thornton ook een paar vraagtekens bij hun eigen onderzoek: ‘Ondanks de grote groep mensen die na twaalf jaar een scheiding aanvraagt, blijf het moeilijk om te zeggen waarom sommige huwelijken wel slagen en de andere niet.’

Nog een minpuntje aan het onderzoek: er werd niet gekeken hoe lang de stellen bij elkaar waren voordat ze in het huwelijk traden. Bovendien werd er ook geen rekening gehouden met hoe lang de stellen al problemen hadden voordat ze besloten te scheiden.

(