Placeholder

Tips voor je zoektocht naar een date

Datingsites zien ieder jaar hetzelfde patroon: zodra de herfst zijn intrede doet, zit er een groei in het aantal inschrijvingen. Een derde van de vrijgezellen geeft aan in de winter harder op zoek te zijn naar een afspraakje.

Volgens datingsitekiezen.nl, de initiatiefnemer van het onderzoek, zorgt de angst om alleen te zijn tijdens de feestdagen ervoor dat singles worden wakkergeschud en in de periode voor de feestdagen harder op zoek gaan naar een potentiële date.

Hoor jij bij de groep singles die openstaat voor een date?
Deze tips zijn voor jou.

1. Sta open voor daten
Een date willen en er echt voor openstaan, zijn twee verschillende dingen. Als je onbewust afstandelijk overkomt of denkt dat daten niets voor jou is, zul je waarschijnlijk minder snel mee uitgevraagd worden. Het kan lastig zijn om die knop om te zetten. Probeer vooral vriendelijk te zijn en blijven, sta open voor een praatje, ook als het een man is die normaal gesproken niet echt jouw type is. Laat je verrassen. In het slechtste geval houd je er een leuke anekdote aan over.

2. Schrijf je in op een datingsite
De keuze is reuze. Er zijn tegenwoordig zoveel datingsites en -apps dat er vast iets tussen zit dat jou aanspreekt. Kleine kans dat de eerste date meteen een treffer is, maar je kunt er gezellige avonden aan overhouden en de statistieken zijn in je voordeel: er zijn genoeg mensen die een vaste relatie vinden via een datingsite.

3. Ga de deur uit
In de zomer lijkt nieuwe mensen ontmoeten een stuk makkelijker te gaan. Het is mooi weer, er zijn terrasjes, de sfeer lijkt een stuk ongedwongener. Waarom lijkt dat in de winter lastiger? Ga eropuit en wie weet wie jouw pad spontaan kruist.

4. Vergroot de kans dat je 'de ware' tegenkomt
Je kunt het lot een handje helpen door op plaatsen aanwezig te zijn waar vermoedelijk veel single mannen komen. Er zijn veel evenementen speciaal voor singles, het aanbod van groeps- en singlereizen wordt ook steeds groter. Misschien zit er iets leuks voor jou bij. Mocht je een leuke man tegenkomen, hebben jullie in ieder geval al één gedeelde interesse.

Heb jij tips om een date te vinden?

Deze artikelen vind je misschien ook interessant
> Tips voor de eerste date met iemand die je online hebt ontmoet
> Nieuwe vrienden maken
> Als je de enige single in je vriendengroep bent…

Beeld: Shutterstock