Placeholder

Tips om je latrelatie te laten werken

Lat staat voor living apart together. Heb jij een relatie, maar woon je niet samen, dan zijn deze tips voor jou.

De feiten over latrelaties
– Ongeveer 8 procent van de Nederlanders met een vaste relatie woont niet samen.
– Een kwart van hen is niet van plan om samen te wonen. De rest zou wel willen samenwonen.
– De belangrijkste reden om niet te willen samenwonen: te veel gehecht zijn aan je vrijheid, slechte ervaringen met samenwonen of nog thuiswonende kinderen.
Bron: Nu.nl

1. Zoek de juiste balans in jullie digitale contacten
Het is niet moeilijk om op afstand contact te houden. Met Skype, Facebook en WhatsApp is het makkelijker dan ooit om contact te houden. Dat wil niet zeggen dat je continu contact moet hebben. Het is zoeken naar een manier en frequentie die jullie beiden fijn vinden.

2. Spreek het uit wanneer je iets dwars zit
Irritaties en problemen kun je het best in real life uitspreken, maar wanneer je elkaar een tijd niet ziet, kan het soms toch handiger zijn om via de telefoon uit te spreken wat je op je hart hebt.

3. Wees attent
Onthoud wanneer je partner belangrijke momenten heeft. Je wordt misschien niet naast hem wakker om hem succes te wensen, maar je kunt het wel via appje doen en achteraf vragen hoe het gegaan is.

4. Maak afspraken
Net als wanneer je samenwoont, is het belangrijk om afspraken te maken. Hoe vaak hebben jullie contact? Hoe vaak zien jullie elkaar? Wie betaalt er als jullie bij elkaar zijn? Zijn jullie tevreden met jullie latrelatie of maken jullie samenwoonplannen?

Beeld: Shutterstock