Placeholder

Thuiswerken goed alternatief voor files

Twee van de drie werkende Nederlanders vindt thuiswerken een geschikt middel om files te vermijden, dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Rijkswaterstaat.

Het online onderzoek is uitgevoerd onder 500 werkende mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Als voordeel van thuiswerken wordt onder andere genoemd dat mensen zelf kunnen bepalen wanneer ze werken (38 procent). Verder noemen respondenten het feit dat ze minder in de file staan, en dus minder reistijd hebben (35 procent). Dit leidt voor 33 procent tot een betere combinatie van werk en privé.

Tips voor thuiswerkers
Tips voor thuiswerkers zijn onder andere: zorg voor een goede werkplek, bepaal van tevoren wanneer (welke uren) je gaat werken en laat collega’s van te voren weten wanneer je thuis gaat werken.

Spoedaanpak
Dankzij de wet Versnelling Besluitvorming Wegprojecten van de Rijkswaterstaat worden met de spoedaanpak dertig knelpunten in de komende twee jaar versneld alsnog aangepakt met als doel de doorstroming op deze locaties te verbeteren.