Placeholder

Teleurstellingen op Valentijnsdag

Valentijnsdag is een dag om teleurgesteld te worden, vooral omdat de verwachtingen van mannen en vrouwen voor deze dag ver uit elkaar liggen.

Over één ding zijn we het in ieder geval eens: 94 procent van de Nederlanders is van mening dat vrouwen meer aandacht aan Valentijnsdag besteden dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van Greetz.

Teleurstelling
Stiekem hopen we iets te ontvangen om 14 februari. Een kwart van de vrouwen is dan ook teleurgesteld als haar partner niet aan Valentijnsdag doet. Niet alle mannen zullen dat ontdekken, want 1 op de 10 vrouwen verbergt haar teleurstelling. Van de mannen is slechts 13 procent teleurgesteld als zijn partner niet aan valentijn doet.

Het beste valentijnscadeau
Wil je je lover verrassen dan is de kans groot dat je met seks goed scoort. 31 procent van de mannen wil het liefst seks als valentijnscadeau. Vrouwen krijgen het liefst een romantische date (30 procent) of bloemen (16 procent).

Dikke pech
De meeste mannen kunnen fluiten naar hun favoriete valentijnscadeau. Slechts 9 procent van de samenwonende stellen is van plan om 14 februari met elkaar het bed in te duiken. Wie weet overkomt het hen alsnog spontaan.

Single?
Als single heb je ook nog kleine hoop op een valentijnskaart. Een kwart stuurt namelijk een kaart naar zijn of haar geheime liefde. Eén op de tien Nederlanders heeft op het werk wel eens een kaart van een verliefde collega ontvangen. De liefde zou dit jaar zomaar eens uit onverwachte hoek kunnen komen.

Doe jij aan Valentijnsdag?