Placeholder

Kun je tandpasta als zwangerschapstest gebruiken?

Internet laat ons soms kennismaken met de meest vreemde dingen. We voegen aan het lijstje toe: tandpasta gebruiken als zwangerschapstest.

Als je seksueel actief bent, is de kans groot dat er ooit een moment was waarop je ervan overtuigd was zwanger te zijn. Je kunt dan een zwangerschapstest kopen en ontdekken of je angst gegrond is. Vaak komt dat moment om 3 uur 's nachts en ligt er geen zwangerschapstest in de badkamer. Volgende keer kun je zelf een zwangerschapstest maken met… tandpasta. Hoewel, we raden je aan om – welk resultaat er ook uit deze zelfgefabriceerde test komt – aanvullend een echte zwangerschapstest te doen.

Hoe doe je de test?
Je kunt een zwangerschapstest altijd het best 's ochtends vroeg doen. Dat geldt ook voor de tandpastatest: sta op, vang je ochtendurine op in een potje. Doe in een ander potje wat tandpasta, kies voor een witte variant. Giet langzaam je urine bij de tandpasta. Het is de bedoeling dat je evenveel tandpasta als urine bij elkaar voegt. Mix het daarna tot een gladde pasta en laat het 3 tot 5 minuten staan. Als er niets gebeurt, ben je waarschijnlijk niet zwanger. Ben je wel zwanger, dan zou het mengsel gaan schuimen en er kan zelfs een blauwe kleur ontstaan.

Hoe werkt het?
Het zwangerschapshormoon HCG zou zorgen voor en chemische reactie met de tandpasta. Verschillende experts hebben al op internet laten weten dat het een onbetrouwbare methode is. Dus als je menstruatie uitblijft, je bent iedere ochtend misselijk en je borsten lijken een cupmaat gegroeid, maar de tandpasta reageert niet; grijp dan niet meteen naar wijn, maar doe een gewone zwangerschapstest. Geen zin/tijd/moed om naar de winkel te gaan? Bestel je zwangerschapstest gewoon online.

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Shutterstock