Placeholder

Soa-test via telefoon

Er is een apparaat in ontwikkeling dat het mogelijk maakt om jezelf door middel van je eigen gsm of computer te testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), zoals chlamydia. Dit melden wetenschappers aan de universiteit van Londen.

De wetenschappers werken aan een toestel waarmee gebruikers, net zoals bij een zwangerschapstest, hun urine kunnen testen op soa’s. Het apparaat kun je vervolgens verbinden met je mobiele telefoon of computer om zo de uitslag te krijgen.

Speciale software analyseert het monster, maakt een diagnose en raadt aan welke stappen de persoon het beste kan nemen. Het toestel werkt met de geavanceerde techniek van nanotechnologie.

De toekomst
Volgens de wetenschappers betekent deze test een revolutie op het vlak van seksuele gezondheid. De test zal in de toekomst verkrijgbaar moeten zijn bij apothekers en zelfs in verkoopautomaten.

Aanleiding van het onderzoek is de stijging van het aantal soa’s in het Verenigd Koninkrijk, naast deze stijging is ook het feit dat veel mensen niet naar de dokter durven te gaan bij mogelijke besmetting aanleiding voor de ontwikkeling van het apparaat.

(