Placeholder

Zet seks op je to do-list

Een derde van de moeders zet seks op haar to do-list. Dat zouden meer mensen moeten doen. Klinkt het weinig opwindend? Seks inplannen, kan je seksleven juist uit de sleur halen.

Tracy Cox, auteur van het boek Dare: What Happens When Fantasies Come True geeft 6 tips om seks weer op de agenda te zetten.

1. Praat over jullie seksfrequentie
Dit is misschien wel het lastigste aan seks weer op jullie to do-lijst krijgen. Benader het probleem als een koppel. Het is niemands schuld dat jullie lang geen seks hebben gehad, degene die meer zin heeft, is niet 'beter'. Voor jullie allebei voelt dit slecht en daarom is het belangrijk er samen over te praten.

2. Sluit een compromis
Degene die meer zin heeft in seks, zal genoegen moeten nemen met minder. Degene die minder zin heeft in seks, zal wat vaker zin moeten maken. Praat ook over wat je verwacht tussen de lakens, wat is er nodig om een vrijpartij voor jou geslaagd te maken? Het probleem in de slaapkamer zal niet binnen een dag opgelost zijn, maar door erover te praten hebben jullie een grote stap gezet.

3. Plan seks
Wacht niet tot de seks spontaan voorvalt. Plan het! Het klinkt misschien als een afknapper, maar bekijk het eens op deze manier: je kunt ook niet terecht in het beste restaurant zonder te reserveren. Als je eenmaal gereserveerd hebt, heb je er dan minder zin in omdat je weet dat het gaat gebeuren? Nee, en dat zou ook moeten gelden voor seks. Geplande seks is minstens zo leuk.

4. Benut ieder beetje zin
Hoe meer tijd er verstrijkt tussen twee vrijpartijen, hoe minder zin je krijgt en hoe groter de stap wordt. Heb je zin? Maak er gebruik van.

5. Zet de eerste stap
Wacht niet tot je partner het initiatief neemt, zet zelf de eerste stap. Maak hiervan zeker geen subtiele hint, dat heeft hij niet door.

6. Varieer
Als je lang samen bent, weet je precies waarvan de ander opgewonden raakt en het is verleidelijk daarnaar te handelen. Varieer eens in bed. Het makkelijkst is om een boek of website met standjes op te zoeken ter inspiratie. Het kan de kleine boost zijn die jullie seksleven kan gebruiken.

Bron: DailyMail, Nu.nl – Beeld: Shutterstock