Placeholder

Seks het belangrijkst in driehoeksrelatie

Seks en spanning worden gezien als de belangrijkste positieve elementen van een driehoeksrelatie. Hoewel gevoelens van verliefdheid niet onderschat moeten worden, komen deze pas op een derde plaats. Dit blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl.

In een driehoeksrelatie worden seks en spanning hoger gewaardeerd dan verliefdheid door 84 procent van de ondervraagden die wel eens een relatie heeft gehad met iemand die al bezet was. Van alle mogelijke positieve elementen die een driehoeksrelatie met zich meebrengt vindt 44 procent de seks het meest bijzonder, daarna komt de extra spanning (33 procent) en verliefdheid komt op een derde plaatst met 32 procent.

Uiteraard ervaart men ook de negatieve kanten die aan een driehoeksrelatie. Ruim een derde van de ondervraagden zegt het ‘missen’ van de persoon in kwestie het meest vervelende aspect te vinden. Voor 18 procent speelt het schuldgevoel ten opzichte van de officiële partner een negatieve rol.

Driehoeksrelaties zijn over het algemeen geen lang leven beschoren. De helft wordt binnen het jaar weer afgebroken. In slechts 5 procent van de gevallen wordt de verhouding omgezet in een officiële relatie.