Placeholder

Seks geen prioriteit voor mensen op dieet

Mensen die op dieet zijn denken een stuk minder aan seks. Zonde, omdat seks juist heel goed is tijdens een afvalpoging. Uit onderzoek van afslankcommunity Valtaf.nl blijkt dat 85 procent van de mensen die op dieet zijn meer aan afvallen denken dan aan seks.

Afvallen versus seks
De afslankwebsite vroeg door middel van een enquête aan haar deelnemers o.a. hoe vaak ze per dag aan afvallen, hun kinderen, hun partner en seks denken. Wat bleek? Aan de partner en kinderen wordt het meest gedacht, daarna aan afvallen en dan pas aan seks.

Van de 264 mensen die de enquête invulden, denkt 73 procent vaker aan hun partner en meer dan de helft vaker aan de kinderen dan aan afvallen. Wat betreft seks is dat precies andersom. 85 procent denkt vaker aan afvallen dan aan seks.

Volgens Freya Zuidervaart (voedingsdeskundige van Valtaf.nl) heeft dit een reden. ‘Elke hap die iemand neemt, elke slanke den die iemand ziet en de verleiding van voedselreclame in het straatbeeld doet mensen aan hun afvalpoging denken. Daarom is het logisch dat mensen veel aan afvallen denken. Eigenlijk is het zonde dat mensen niet vaker aan seks denken dan aan afvallen. Met seks verbrand je calorieën; afhankelijk van je gewicht zo’n 130 kcal per uur.’

Kort gezegd: denken aan seks in plaats van zo’n heerlijke chocoladetaart is veel slimmer.

Praten over afvalpoging
Uit het onderzoek blijkt ook dat de respondenten dan het liefst over afvallen praten met hun partner of vrienden. Ook opmerkelijk: ze praten het liefst niet met familieleden over hun afvalpoging. 15 procent praat zelfs nooit over hun afvalrace.

Verder denken de deelnemers heel verschillend over hun afvalstrijd. De één denkt maar 20 procent per dag aan afvalllen, terwijl de ander tot wel 80 procent per dag aan een lichter gewicht of een slanker lijf denkt. Slechts enkelen denken op een dag aan niets anders dan afvallen.