Placeholder

Rijke vrouwen scheiden eerder

Verdien je als vrouw veel geld? Dan kom je volgens de Western Washington University eerder in een scheiding terecht.

Er ging heel wat onderzoek aan deze conclusie vooraf. Maar liefst vijfentwintig jaar werden 2.500 huwelijken in de gaten gehouden. En wat bleek? Veel vrouwen met een hoog salaris gaan uiteindelijk scheiden. Onder de vrouwelijke veelverdieners vind 38 procent vaker een scheiding plaatst dan bij andere vrouwen.

Trots
De reden hierachter? De onderzoekers vertellen aan de Britse krant The Daily Mail dat de trots van de mannen een flinke deuk krijgt wanneer de vrouw meer verdient dan hij. Ook kunnen rijke vrouwen veel makkelijker een zelfstandig bestaan opbouwen.

Verder zegt de professor dat vrouwen negatief op hun partner gaan reageren, omdat die niet zoveel verdient als zij. Ook een plotselinge veranderingen in de werkuren is één van de grote veroorzakers van echtscheiding.

Professor Jay Teachman van de Western Washington University raadt aan dat er een perfecte verdeling van het salaris moet zijn. Zo moet de man 60 procent verdienen en de vrouw 40 procent van alle inkomsten.

Affaire
Deze resultaten komen helemaal overeen met die van de Amerikaanse Cornwell University. Uit dit onderzoek bleek namelijk dat mannen die financieel afhankelijk zijn van hun vrouw vaker ontrouw zijn. De mannen gebruiken een affaire volgens de onderzoekers dan als een manier om hun mannelijkheid te laten zien.

Maar natuurlijk is je huwelijk niet gelijk verloren wanneer je als vrouw het meest verdient. Alle resultaten zijn te lezen in de Journal of Familie Issues.

(