Placeholder

Petitie: Fiom-hulp moet blijven

Fiom biedt hulpverlening bij (on)bedoelde zwangerschap, kinderwens, afstamming en adoptie. De subsidie wordt flink gekort en dat betekent dat de laagdrempelige, onafhankelijke en deskundige hulp van Fiom verdwijnt. Dat mag niet gebeuren! Teken daarom snel de petitie.

Minder subsidie
Fiom heeft de afgelopen 80 jaar enorme expertise opgebouwd op het gebied van onbedoelde zwangerschap, begeleiding bij het afstand doen van je kind en afstammingsvragen van geadopteerden. Door de korting van de subsidie moet een groot deel van de hulpverlening stoppen.

Het is de bedoeling dat gemeenten de hulpverlening gaan overnemen. Een bijna onmogelijke taak, want de problematiek komt te weinig voor om er specifieke deskundigheid op te ontwikkelen. Straks kunnen cliënten van het Fiom nergens meer terecht, waardoor zij met hun problemen blijven rondlopen.

Fiom-hulp moet blijven!
Het is daarom erg belangrijk dat Fiom-hulp kan blijven. Ben jij het ermee eens dat Fiom-hulp moet blijven en dat zwangeren, vrouwen met kinderwens en geadopteerden met vragen over hun afstemming terecht moeten blijven kunnen bij een laagdrempelige en deskundige organisatie? Teken dan nu de petitie voor Fiom-hulp!