Placeholder

Oorzaak laag libido ontdekt

Niemand komt er graag voor uit, en veel vrouwen met een laag libido gebruiken smoesjes als hoofdpijn of moeheid als reden om geen seks te hebben. Niet al te best voor je seksleven natuurlijk. Maar nu hebben wetenschappers ontdekt hoe het komt dat sommige vrouwen bijna nooit zin hebben in seks.

Het brein en seks
De onderzoekers van de Wayne State University in Detroit deden een proef waarbij ze het brein van negentien vrouwen met een laag libido vergeleken met het brein van zeven vrouwen met een hoog libido. Voor de test moesten ze beiden naar erotische films kijken terwijl de wetenschappers met een MRI-scan hun hersenen in de gaten hielden.

Wat bleek? Het brein van de vrouwen met een laag libido reageert totaal anders op seks. Bij de vrouwen met een laag libido wordt namelijk geen extra bloed vervoerd naar hun hersencellen wanneer ze gemeenschap hebben. Dit verklaart ook waarom deze vrouwen niet (snel) opgewonden worden.

Volgens de wetenschappers is dit een grote doorbraak. Voorheen dacht de wetenschap dat een laag libido alleen psychologisch is. Nu is echter aangetoond dat het ook een lichamelijke reden heeft.

(