Placeholder

Onvervulde kinderwens

Wat zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen met een onvervulde kinderwens?

Een onderzoeker van Keele University heeft onderzoek gedaan naar deze vraag en kwam tot de conclusie dat mannen en vrouwen even graag kinderen willen. Opvallend is dat wanneer deze wens niet in vervulling gaat mannen zich eenzamer, depressiever en bozer voelen dan vrouwen.

De cijfers
– Van de mannen met een kinderwens voelt 50 procent zich geïsoleerd doordat ze geen kinderen hadden. Van de vrouwen voelde maar 27 procent zich geïsoleerd.
– 38 procent van de mannen voelde zich depressief wanneer de kinderwens onvervuld is. Van de vrouwen had 27 procent deze gevoelens.
– Mannen zijn bozer dan vrouwen wanneer kinderen krijgen niet lukt. Een kwart van hen ervaart boosheid, tegenover 18 procent van de vrouwen.
– Andere koppels met kinderen zien, kan pijnlijk zijn. 56 procent van de mannen is jaloers op mensen met kinderen. 47 procent van de vrouwen heeft daar last van.
– Geen van de mannen uit het onderzoek voelde zich schuldig over het feit dat ze geen kinderen hadden. 16 procent van de vrouwen voelde zich er wel schuldig over.