Placeholder

Nederlanders geven seksleven een zesje

Auch… De meeste Nederlanders zijn niet echt tevreden met hun seksleven. Gemiddeld geven ze hun seksleven een mager zesje.

Een 5,9. Dat is het cijfer dat Nederlanders hun seksleven gemiddeld geven. Niet om over naar huis te schrijven, lijkt ons zo. Psychologie Magazine vroeg vijfhonderd mensen tussen 18 en 69 jaar een vragenlijst op internet invullen. En tja, de antwoorden waren lang niet altijd positief. Zo geven singles – een kwart van de Nederlanders – hun seksleven gemiddeld maar een 4,6 geven. Maar ook de mensen met een relatie geven gemiddeld maar iets meer dan een voldoende: een 6,4.

Ontevreden
Waar komt die ontevredenheid dan vandaan? De meesten geven aan ‘meer seks te willen’. 36 procent zegt dat zijn seksleven beter zou zijn als hij of zij vaker de liefde zou bedrijven. Dit zijn vaker de mannen dan de vrouwen. Maar liefst 42 procent van de mannen zou willen dat zijn partner vaker zin had, terwijl maar 16 procent van de vrouwen dit wenst.

Lees ook: erectieproblemen door partner en vriendenkring? >

Eén keer per week seks
Het gemiddelde van twee keer per week seks lijkt een fabeltje. Uit dit onderzoekt blijkt namelijk dat we gemiddeld één keer per week seks hebben. Wel geeft meer dan de helft aan dat hij of zij het liefst meerdere keren per week seks wil. Eén op de vijf vrijgezelle mensen heeft het afgelopen half jaar helemaal geen seks gehad met een partner. Van de mensen met een relatie is dat één op de twintig.

Hoge verwachtingen
Naarmate stellen langer bij elkaar zijn, vrijen ze minder vaak en neemt de tevredenheid over hun seksleven ook af. Stellen die minder dan vijf jaar samen zijn doen het gemiddeld 1,7 keer per week en geven hun liefdesleven een 7.

Maar het scheelt niet heel veel: mensen met een relatie van dertig jaar of langer vrijen gemiddeld nog steeds één keer in de week en geven hun seksleven gemiddeld een 5,9. Van de zestigers doet 78 procent ‘het’ nog steeds. 

Vrouwen betalen vaker voor seks… >

(