Placeholder

Meer werk, meer seks

Hoe meer uren per week je werkt, hoe meer seks je hebt.

Nederlanders
Als je veel aan het werk bent, heb je minder tijd voor andere dingen. Tenminste, dat is wat je zou denken. Voor seks maken Nederlanders echter altijd
tijd. Júist als er veel wordt gewerkt. Eén op de vijf Nederlanders die meer dan vijftig uur per week werken, heeft elke dag seks. Dit is veel vaker dan de Nederlanders die minder dan twintig uur per week werken. Van hen heeft slechts één op de tien dagelijks seks.

Onderzoek
Dit kan worden geconcludeerd uit een grootschalig onderzoek dat C-date, de grootste ‘casual dating’-site ter wereld, onder 5.760 mensen uit elf Europese
landen en Brazilië heeft gehouden. Uit dit onderzoek blijkt ook dat Nederlandse carrièrevrouwen veel actiever zijn op seksueel gebied dan mannen die veel werken. 33,3 procent van de vrouwen met een baan van vijftig uur of meer per week heeft elke dag seks en slechts 11,1 procent van de mannen is zo actief. Beiden hebben wel meer seks dan andere nationaliteiten.

Soort werk
Het soort werk blijkt invloed te hebben op de manier waarop je seks hebt en beleeft. 47,1 van de ZZP’ers geeft zichzelf een 8 tussen de lakens. De managers, managing directors en chief executives zijn een stuk minder lovend over hun bedprestaties. 34,9 procent geeft zichzelf dit hoge cijfer. Werknemers komen niet hoger dan 27,8 procent en werklozen zijn nog minder over hun seksleven te spreken. Slechts 26,7 procent geeft zichzelf een 8 in bed.