Placeholder

Lustopwekkende pil voor vrouwen

Een lustopwekkende pil voor vrouwen is weer een stap dichterbij. Na verschillende onderzoeken buigt de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA zich deze week over de lustopwekkende pil voor vrouwen.

Enorme markt
De bedenker van de pil is de Nederlandse Adriaan Tuiten. Volgens Tuiten worstelt één op de vijf vrouwen met weinig lustgevoelens. Zelfs als maar een fractie daarvan de nieuwe pil zou proberen, is de potentiële markt enorm, minstens net zo groot als de markt voor viagra.

Laatste onderzoek
Als de FDA groen licht geeft, gaat de laatste testfase voor de lustopwekkende pil in. Dat betekent dat er grootschaliger onderzoek gedaan zal worden naar de werking van de pil. Als de uitslag positief is, zal de pil in de apotheek verkrijgbaar worden.

Voorgangers
Adriaan is niet de eerste die een poging waagt om een lustopwekkende pil voor vrouwen op de markt te brengen. Van geen enkele eerdere pil kon echter aangetoond worden dat het voldoende werkte. Bijzonder aan de pil van Tuiten is dat hij twee pillen op de markt wil brengen.

Twee pillen
De ene pil is voor vrouwen van wie de hersenen niet reageren op seksuele prikkels. De tweede pil is voor vrouwen die blokkeren, bijvoorbeeld door een vervelende ervaring met seks in het verleden.

Voor- en tegenstanders
Seksuologe Goedele Liekens is voorstander van de pil, ze denkt dat de pil relaties kan redden. Critici vinden dat de pil seks onnodig medicaliseert. Andere experts hebben hun bedenkingen of de pillen zullen werken. Beide pillen zijn combinaties van bestaande middelen. De volgende uitgebreide test moet uitwijzen of de combinatiepillen iets toevoegen.

Bron: Volkskrant | Beeld: Shutterstock