Placeholder

Liefde op het eerste gezicht betekent ontrouw

Romantische mannen die in liefde op het eerste gezicht geloven, bedriegen hun partner drie keer vaker dan mannen die met beide benen op de grond staan. Dit blijkt uit onderzoek van datingwebsite Parship onder 5000 single mannen en vrouwen.

Driekwart van de vrijgezelle mannen en 80 procent van hun vrouwelijke lotgenoten vinden dat er minstens vijf afspraakjes en enkele weken nodig zijn om te beslissen of ze een serieuze relatie met iemand willen aangaan.

Van de mannen die geloven in liefde op het eerste gezicht bleek 42 procent hun partner te hebben bedrogen. Overspelige mannen gingen gemiddeld 3,4 affaires aan, hun vrouwelijke evenknieën 1,2. Toch verwacht 90 procent van de heren hun volgende partner wel trouw te blijven.

Ruim een vijfde van de ondervraagden zou een eenmalig slippertje door de vingers kunnen zien, eendere van de ondervraagden zou een affaire echter nooit kunnen vergeven. 

Volgens de Parship coach en professor Nafsika Thalassis bewijzen de resultaten dat er een nauw verband bestaat tussen ontrouw en impulsiviteit. De kans is groot dat mensen die aantrekkingskracht en verliefdheid als hetzelfde beschouwen, eerder vreemd gaan.

(