Placeholder

Libido van vrouw neemt af

Uit recent onderzoek blijkt dat het libido van vrouwen afneemt naarmate de jaren verstrijken. Bij de mannen blijft de sex drive wel hetzelfde.

Wanneer vrouwen ouder worden, wordt hun libido steeds een beetje minder. Bij mannen is dit echter niet zo. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek dat onlangs in de Journal of Sex & Marital Therapy werd gepubliceerd.

Relatie vs. libido
Het libido van bijna tweehonderd mannen en vrouwen van de University of Guelph in Ontario werd onder de loep genomen. Alle deelnemers hadden een relatie, variërend van één maand tot negen jaar. Wat bleek? Naarmate de vrouwelijke studenten een langere relatie hadden, werd de sex drive steeds minder. Het is zelfs zo dat het libido van de vrouwelijke studenten iedere maand iets af nam. Opmerkelijk: bij mannen bleef het libido wel op peil gedurende de relatie.

Lees ook: meer erectieproblemen onder mannen >

De onderzoekers denken dit verschil te kunnen verklaren. Volgens hen ligt het (onbewust) aan de evolutionaire noodzaak voor mannen om nakomelingen te produceren, terwijl vrouwen hun aandacht juist richten op de opvoeding.

Er is echter wel een kanttekening: mannen liegen waarschijnlijk ook vaker over hun libido dan vrouwen, omdat een daling hiervan als ‘niet-normaal’ zou worden gezien…

(