Placeholder

Koken voor een groep

Ben jij dit jaar de gegadigde om het kerstdiner te bereiden voor de hele familie of vriendengroep? Voorkom stress met deze tips.

Speciale wensen
Belangrijk om te checken: ben je op de hoogte van ieders wensen en allergieën? Niet iedereen eet vlees, sommige mensen lusten geen vis… Bij een etentje met een iets grotere groep doe je er dus verstandig aan om meerdere gerechtjes op tafel te zetten.

Veel keuze
Door veel kleine gerechten op tafel te zetten, is de kans groter dat iedereen iets lust. De kersttraditie gourmetten, biedt ook een uitkomst. Bereid schalen vlees en groenten voor, maak eventueel pannenkoekenbeslag, koop stokbrood en sausjes. Steengrillen, fonduen of een teriyaki-plaat zijn ook goede opties.

Goede voorbereiding is het halve werk
Het liefst geniet je zelf ook van de gezelligheid en het diner. Zorg dat je de dag of middag van tevoren zoveel mogelijk voor het diner hebt voorbereid. Gerechten uit de oven zijn ook prettig. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken tot de timer afgaat.

Laat iedereen wat meenemen
Laat iedereen zelf een gerecht meenemen. Stem het wel met elkaar af, zodat er niet tien toetjes op tafel staan. Het is nog niet te laat om aan je vrienden door te geven dat ze iets mee moeten nemen ;-)

Aankleding
Zorg voor een leuke aankleding. Photoshop een menu-kaart in elkaar, zet naambordjes op tafel, gebruik een mooi tafelkleed, vouw de servetten of gebruik mooie kerstdecoratie.

Vergeet niet te genieten!

Wat zijn jouw beste tips om voor een groep te koken?