Placeholder

Huwelijksaanzoek taak van de man

Een vrouw die op de knieën gaat? Liever niet. Een grote meerderheid van de Nederlanders vindt dat het nog steeds de taak van een man is om de grote vraag te stellen.

Uit onderzoek van toptrouwlocaties.nl onder 287 bruidsparen blijkt dat een groot deel (90 procent) nog steeds vindt dat de man op z’n knieën moet gaan. Wel neemt bij de helft van de stellen daarna de vrouw de leiding en maakt zij de meeste beslissingen over de trouwerij.

Stress
Hoewel een groot deel van alle stellen de bruiloft vooral leuk en spannend vindt, levert het huwelijk ook vaak stress op (57 procent). Meer dan de helft van de bruidsparen ervaart dan ook veel stress door het aanstaande huwelijk. Een kwart van alle paren geeft zelfs aan onderling ruzie te krijgen vanwege de spanning rondom hun bruiloft. De meest voorkomende oorzaken? Geld en genodigden. Het vinden van een geschikte trouwlocatie blijkt ook een grote stressfactor.

Autobezitters trouwen vaker! >

De trouwlocatie
Geld lijkt geen grote rol te spelen bij het kiezen van een trouwlocatie. Ongeveer de helft van de bruidsparen geeft meer dan vijftig procent van het huwelijksbudget aan de locatie uit. Bijna de helft van de tortelduifjes vindt zelfs dat een slechte locatie hun trouwdag kan verpesten. Toch bezoeken de stellen meestal maar twee of drie plaatsen voordat zij hun keuze maken.

Belangrijke factoren? Uitstraling en sfeer. De meeste koppels trouwen dan ook het liefst in een kasteel. Opmerkelijk: dit is veel vaker de droomplek van mannen (79 procent) dan van vrouwen (42 procent).

Lees ook: getrouwde mensen leven langer >