Placeholder

Hoofdpijn tijdens de seks

Sekshoofdpijn bestaat echt. De pijn in je hoofd of nek kan ontstaan tijdens de seks of tijdens of na het orgasme.

Er is niet heel veel bekend over hoofdpijn door seks. Wie gevoelig is voor migraine zou er sneller last van kunnen krijgen. Het komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Er kunnen verschillende redenen zijn voor hoofdpijn tijdens de seks. Door de spanningsopbouw in je lichaam zetten je bloedvaten uit en kan je bloeddruk toenemen. Dit kan een trigger zijn voor hoofdpijn. Het kan ook zijn dat je onbewust spanning in je nek hebt. Vlak voor het orgasme trekken je spieren samen en dat kan voor hoofdpijn zorgen.

De pijn kan zo intens zijn dat je de vrijpartij niet kunt afmaken. Soms duurt de hoofdpijn een paar minuten, bij anderen een paar uur. En als je pech hebt, kan de hoofdpijn zelfs een paar dagen aanhouden.

Moet ik me zorgen maken?
In de meeste gevallen is hoofdpijn tijdens de seks niets om je zorgen over te maken. Heb je er vaak last van, dan kan de dokter je waarschijnlijk een medicijn voorschrijven om de hoofdpijn te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te onderzoeken of er geen onderliggend probleem is. Je kunt daarom het best voor de zekerheid contact opnemen met je huisarts als je plotseling last krijgt van sekshoofdpijn. Neem in ieder geval contact op als je hoofdpijn gepaard gaat met misselijkheid, overgeven of problemen met je zicht.

Beeld: Shutterstock