Placeholder

Hoger libido door rode wijn

Dagelijks twee glazen rode wijn drinken blijkt goed te zijn voor het libido van vrouwen, blijkt uit onderzoek van Italiaanse wetenschappers van de Universiteit van Florence.

Voor het onderzoek werden 800 vrouwen – allen zonder seksuele problemen – onderverdeeld in drie groepen; de eerste groep bestond uit vrouwen die dagelijks één of twee glazen rode wijn dronken. De tweede groep dronk minder dan één glas per dag. En de laatste groep nam nooit alcohol. Alle vrouwen vulden een vragenlijst in, die normaal wordt gebruikt door artsen om de seksuele gezondheid van vrouwen te beoordelen. Doormiddel van het beantwoorden van negentien vragen, kon worden vastgesteld hoe ‘goed’ of ‘slecht’ de deelneemsters seksuele functioneren.

De vrouwen die dagelijks rode wijn dronken scoorden gemiddeld 27,3 punten van de totaal 36 punten die te behalen waren. De vrouwen die minder vaak dronken scoorden 25,9 punten en de geheelonthouders 24,4.

Het heilzame effect van rode wijn zou te verklaren zijn door de antioxidanten in rode wijn, die hebben een positieve invloed op de bloeddoorstroming in het lichaam. Die betere bloeddoorstroming zou leiden tot een hoger libido.

(