Placeholder

Het einde van een vriendschap?

Je twijfelt of die ene vriendin nog in je leven past. Het is een lastige beslissing die je zelf moet maken. Deze 4 signalen geven aan dat het misschien tijd is.

1. Actions speak louder than words
Het is niet moeilijk om iemand te vertellen wat hij of zij wil horen. Maakt je vriendin constant mooie beloftes, maar maakt ze die nooit waar? Dan is het tijd om je conclusies te trekken.

2. Je kunt bij haar jezelf niet meer zijn
Je hoeft niet op elkaar te lijken om vriendinnen te zijn, maar het is wel belangrijk dat jullie elkaars verschillen accepteren. Legt zij steeds vaker dingen aan je op en blijft ze dat doen nadat je haar erop hebt aangesproken? Misschien is het tijd om wat afstand te nemen.

3. Je hebt geen zin meer om met haar af te spreken
De laatste maanden ga je iedere keer met tegenzin naar jullie afspraken. Dat is zonde van je tijd en het is geen schande om dat toe te geven.

4. Ze neemt je mee in haar negativiteit
Iedereen heeft wel eens een dip en natuurlijk steun je elkaar in die periode. Maar wat deze vriendin heeft, is geen dip meer te noemen; ze is continu negatief. Je hebt geprobeerd haar in te laten zien dat een positieve mindset veel meer brengt, maar tevergeefs. In negatief gezelschap zijn, kost je veel energie, je moet afwegen of je het dat waard vindt.

Meer tips
Wanneer het in een relatie niet meer goed zit, ga je uit elkaar. In vriendschappen lijkt dat soms lastiger. Santé geeft meer tips over het einde van een vriendschap.

Beeld: Shutterstock