Placeholder

Het effect van je huisdier op de liefde

We zijn dol op onze huisdieren. Soms vinden we ons huisdier zelfs belangrijker dan onze partner. Zelfs als je single bent, heeft je huisdier invloed op je aanstaande liefdesleven. Een aantal feiten van Relatieplanet over huisdieren en de liefde…

Singles en huisdieren
60 procent van de singles heeft een huisdier. Driekwart van hen vindt dat een potentiële partner overweg moet kunnen met het huisdier. Is dat niet het geval, dan heeft de relatie geen kans van slagen. 89 procent denkt dat het de relatie positief beïnvloedt als je allebei een huisdier hebt.

Geschikt / Ongeschikt
Welke huisdierbezitter in het meest geschikt voor een relatie? Dit was de top 5: 1. Golden retriever (85 procent vindt dit geschikt), 2. kat, 3. paard, 4. goudvis, 5. herdershond. Minder geschikt zijn de baasjes van een slang, rat, wandelende tak, chihuahua en bulldog.

En verder…
– 80 procent vindt het romantisch om samen de hond uit te laten. Doe hier je voordeel mee.
– Huisdieren in bed scoren minder goed. 71 procent wil absoluut geen huisdieren in bed. Misschien doordat 40 procent jaloers wordt wanneer de potentiële partner meer aandacht geeft aan het huisdier.
– De eigenschappen van huisdieren zien we graag terug in onze partner. De meest gewilde karaktereigenschappen bij een partner zijn trouw, zorgzaam en lief, social, ontdeugend en beschermend.
– 30 procent van de singles neemt liever afscheid van een potentiële partner dan van een huisdier.
– 17 procent zegt tijdens de eerste date niets over huisdieren omdat het onderwerp er volgens hen niet bij past.

Bron: Relatieplanet.nl | Beeld: Shutterstock