Placeholder

Goede voornemens: een nieuwe partner?

Na de feestdagen gaan Nederlandse vrijgezellen druk op zoek naar een nieuwe liefde.

Uit onderzoek van datingsite Parship.nl blijkt dat de vrijgezellen in Nederland vaak als goed voornemen hebben om een nieuwe partner te vinden. Toch geeft een groot deel van de singles aan een geliefde niet te missen tijdens de kerstdagen. Ruim 8 op de 10 singles is al druk genoeg met familie en vrienden.

Geen schoonfamilie
Ook vindt zo’n 15 procent het zelfs heerlijk om geen verplichtingen te hebben ten opzichte van de schoonfamilie. Tijd en zin om nog snel een partner te vinden voor de feestdagen is er dan ook niet echt. Slechts 8 procent van de ondervraagden is in de decembermaand actiever op zoek dan tijdens de rest van het jaar.

Op zoek
Na de feestdagen gaat een grote groep vrijgezellen wel hard aan de slag. Voornamelijk in de laatste week van december en de eerste twee weken van januari meldden veel singles zich dan ook aan bij datingsite Parship. De reden? Volgens psycholoog Mathilda van Maaren komt het doordat de meeste vrijgezellen tijdens de feestdagen steeds geconfronteerd worden met het feit dat ze geen partner hebben. Vandaar dat ze – als de drukte van de feestdagen eenmaal voorbij is – actief op zoek gaan naar een nieuwe partner.

Update: zorgverzekeringen 2012 >