Placeholder

De eigenschap die belangrijk is voor het laten slagen van een relatie

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een eigenschap in gedachten die we belangrijk vinden in een (toekomstige) partner.

Of het nou humor, intelligentie of vriendelijkheid is. Er is altijd wel iets wat ons, al dan niet bewust, aantrekt. Volgens psycholoog Alexandra Solomon is er één eigenschap die uitblinkt voor het slagen van de relatie: zelfbewustzijn.

Een waardevolle eigenschap
Een zelfbewust persoon kan goed benoemen hoe hij of zij zich voelt en dat komt goed van pas bij het bespreken van relatieproblemen.  Zelfbewustzijn draagt ook bij aan de bereidheid om te leren en iets te doen met feedback. Zelfbewustzijn is daarom een belangrijke eigenschap om een relatie te laten slagen.

Hoe herken je een zelfbewuste man?
Volgens Solomon kun je het best letten op hoe hij over relaties praat en dan met name vroegere romantische relaties. Het is voor de zelfbewuste man geen probleem om het daarover te hebben. Een zelfbewuste man ziet hoe eerdere relaties hem gevormd hebben en hij zal zijn ex niet zomaar afkraken. De schuld voor het mislukken van eerdere relaties zal hij óók bij zichzelf leggen.

Lees ook: 5 dingen om te onthouden als je relatie niet lekker loopt

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Shutterstock