Placeholder

Eenzaam door veel keuze in de liefde

Heb je veel keuze in de liefde? Dan is volgens Britse wetenschappers de kans groter dat je later zonder partner eindigt.

Tijdens een speeddatingevenement onderzochten de wetenschappers van de Schotse University of Edinburgh het verschijnsel van veel keuze hebben tijdens het daten. Bij speeddaten – de naam zegt het al – ontmoeten singles namelijk in een zeer korte tijd en tijdens zo veel mogelijk korte gesprekken een groot aantal andere vrijgezellen. Voor de studie deden de wetenschappers onderzoek bij maar liefs 84 speeddatingevenementen, waarbij in totaal 1868 vrouwen en 1870 mannen aanwezig waren.

Verwarring
De onderzoekers concludeerden dat het grote aantal ontmoetingen niet het probleem hoefde te zijn om de ware liefde te vinden, mits de speeddaters grote onderlinge overeenkomsten vertonen. Als de kandidaten totaal verschillend waren, raakten de speeddaters namelijk in verwarring door tegenstrijdige factoren en konden ze uiteindelijk geen keuze maken. Door die verwarring zouden mensen vervolgens geneigd zijn helemaal niemand te kiezen en zouden ze dus uiteindelijk weer alleen naar huis gaan

Lees ook: bezette man laat zich minder snel verleiden >

Meer weten? De gehele studie is gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Biology Letters.

(