Placeholder

De wondere wereld van datingapps

Voor wie er nog niet aan toe is om zich in te schrijven op een datingsite biedt de laatste datinghype misschien de uitkomst. Datingapps schieten als paddenstoelen uit de grond en hoewel het misschien ongegrond is, voelt zo’n app toch een stuk laagdrempeliger dan een datingsite.

Drie datingapps die je niet mag missen:

1. Tinder

Geen ellenlange vragenlijst, je koppelt Tinder aan Facebook en je bent er klaar voor. Je krijgt een foto te zien. Zou je hart sneller kunnen kloppen van deze persoon? Dan sleep je de foto naar rechts. Niet helemaal jouw type? Sleep dan de foto naar links. Als je elkaar allebei geliked hebt, kun je met elkaar chatten. Je kunt instellen in welke leeftijdscategorie je op zoek bent en binnen een straal van hoeveel kilometer. Daarnaast kun je zien hoeveel gedeelde vrienden en interesses jullie op Facebook hebben.

2. Charm
Deze app is minder bekend dan Tinder, maar wij hebben het gevoel dat dit wel eens dé volgende love-app kan worden. Het idee is bijna hetzelfde, maar dan beoordeel je in plaats van foto's korte filmpjes. Lichaamstaal is nu eenmaal erg belangrijk bij het beoordelen van een potentieel toekomstige partner en daar speelt Charm handig op in.

3. Moco
Voelt het keuren van foto's en video's voor jou als een vleeskeuring? Dan is Moco misschien iets voor jou. Deze app richt zich niet alleen op daten, maar ook op 'chatten, flirting, friendship or fun.' Zelfs als dat allemaal niet is, is er geen man overboord. Moco zit namelijk ook boordevol spelletjes.

Ons oordeel
Op de redactie hebben we Tinder hoogstpersoonlijk uitgeprobeerd, dat had zelfs een date tot gevolg. Ons oordeel? Alleen al de foto's op Tinder bekijken is vermakelijk en de creatieve openingszinnen vliegen over je beeldscherm. Wij zeggen: installeren die handel, al is het alleen maar om te zien waar 'iedereen' het over heeft.

Heb jij een datingapp geprobeerd? Laat bij de reacties weten wat je ervan vond.