Placeholder

4 apps waarmee je je vruchtbaarheid kunt bijhouden

Een vrouw is 12 tot 24 uur per maand op haar vruchtbaarst. Maar wanneer zijn die uren? Deze apps geven een schatting. Ook handig als zwanger worden niet lukt, want het geeft de dokter extra inzicht in de menstruatie.

1. Clue
Dit is met 2,5 miljoen gebruikers wereldwijd een erg populaire app. Clue rekent je vruchtbare uren uit en geeft daarbij allerlei extra info, die samen hangt met de menstruatie. Van bad hair days tot de stoelgang: Clue maakt er grafieken van.
 
2. Glow
Deze app zou het eerste jaar na de lancering al 20.000 vrouwen hebben geholpen om zwanger te worden. Handigheidje is dat Glow een functie heeft waarmee je informatie kan delen met je partner.

3. Eve
Dit is een zusje van de app Glow, maar dan met meer gericht op seks. Wanneer was het, wat deden jullie, hoe goed ging het, en hoe voel je je. In Eve leg je het allemaal vast.

4. Period tracker
Een simpele app die doet wat de naam al zegt: de menstruatie bijhouden.

Sekstips voor als je zwanger wilt worden
Bijna je hele vruchtbare leven probeer je te voorkomen dat je zwanger wordt, behalve die ene periode dat je wel een baby wil. Wat zijn de do’s en don’ts als je zwanger wil worden? Je leest het in het meinummer van Santé.

Beeld: Shutterstock