Placeholder

6 tips om makkelijker klaar te komen

Over het vrouwelijke libido wordt veel zin en onzin verteld. In ons oktobernummer ontkrachten we heel wat lustfabels. Exclusief op onze website: tips om makkelijker klaar te komen.

Wil jij jouw seksleven een boost geven? Of vind je het moeilijk om tot een orgasme te komen? Volg dan deze vijf gouden tips van relatietherapeut en seksuoloog Henriette Schoones.

1. Do it yourself
De sleutel naar een bevredigend seksleven voor vrouwen is masturbatie: zo leer je je eigen lijf echt goed kennen. Schoones: 'Omdat masturbatie voor een vrouw de gemakkelijkste manier is om een orgasme te bereiken, is dat de beste voorbereiding voor het bereiken van een orgasme met een partner.' Neem dus de tijd om seks met jezelf te hebben. Tip: masturbeer je altijd in dezelfde houding, bijvoorbeeld op je rug? Neem dan ook eens een andere houding aan, eentje die je gebruikt tijdens seks met je partner; zo kun je onbewust wennen aan klaarkomen op die manier.

2. Kom in de stemming
Goede seks heeft alles te maken met ontspanning. Zorg dat je minstens een half uur voordat je gaat seksen geen gesprekken over vervelende dingen hebt, zoals rekeningen of het rapport van je kind. Doe ontspanningsoefeningen. Leg een ruzietje bij. Zorg dat je die knop om kan zetten.

3. Alleen stoten is zo outdated
Voor weinig vrouwen is penetratie genoeg. Dit komt omdat tweederde van je vaginawand geen zenuwen heeft. De ingang is echter wel heel gevoelig voor druk, daar kun je mee experimenteren. Probeer je clitoris te betrekken in het liefdesspel, of laat je partner dat doen.

4. Ga door, op dat plekje
Een vrouw heeft continue stimulatie nodig: als hij ‘in the zone’ is, moet je hem vragen om daar vooral te blijven, want alleen door aanhoudende prikkeling op de juiste plaats kom jij tot een hoogtepunt.

5. Laat je gaan
Veel vrouwen zijn bang dat ze hun partner afschrikken, als ze zich helemaal laten gaan. Maar voor mannen is er echt niets opwindender dan een vrouw die alle remmen loslaat. Durf je over te geven. Hij zal je alleen maar mooi vinden.

6. Durf te fantaseren
Denk jij dat je overspel pleegt, door tijdens de seks te fantaseren over iets of iemand anders? Voel je niet schuldig! Schoones: 'Fantasieën gaan alleen jezelf aan. De meeste mensen hebben ze, ze zijn geen teken van ontrouw aan je partner en ze schaden je verhouding absoluut niet.'

Vanaf pagina 46 in het oktobernummer van Santé lees je meer over je libido.

Beeld: Shutterstock | Tekst: Esma Linnemann