Placeholder

4 tips om over je ex heen te komen

Het einde van een relatie kan behoorlijk wat emoties oproepen. Zelfs als je de relatie zelf beëindigde. Met deze 5 tips sla je jezelf door de periode na een break-up heen.

Werk aan jezelf
Ga naar de kapper, laat je haar verven, pak het sporten weer op. Aan jezelf werken, geeft je zelfvertrouwen een boost.

Focus je op vriendschappen
De tijd die je eerst samen met hem besteedde, heb je nu opeens voor jezelf. Vul dat 'gat' op met dingen die je leuk vindt om te doen. Focus je op je vriendschappen, neem contact op met vriendinnen die je lang niet hebt gesproken of ga er juist op uit om nieuwe mensen te leren kennen.

Maak jezelf niet verdrietiger dan je al bent
Ondruk de je emoties niet voortdurend, dat komt de verwerking van je break-up niet ten goede, maar blijf ook niet zwelgen in verdriet. Geef jezelf een schop onder je kont, focus je op de goede en vrolijke dingen. Stop met verdrietige liedjes luisteren en speel de herinneringen aan je ex niet steeds opnieuw af in je hoofd.

Neem geen contact met hem op
Probeer zo min mogelijk contact met je ex te hebben. Als hij je een bericht stuurt, maak dan duidelijk dat je hem liever even niet spreek. Echt, afstand van elkaar nemen, is het beste medicijn om over hem heen te komen. Vrienden worden, gebeurt in een later stadium.

Hoe zorg jij ervoor dat je liefdesverdriet zo snel mogelijk over is?

Beeld: Shutterstock