Placeholder

Zorgverzekering in 2016: de premies zijn bekend

Ieder jaar vanaf eind november rijst er een belangrijke vraag: overstappen naar een andere zorgverzekering, of niet? Vanaf vandaag zijn de tarieven van de premies voor 2016 bekend.

Gemiddelde prijsstijging
De gemiddelde prijsstijging van een verzekering ligt rond de 4 euro, maar er zijn enkele uitschieters. Zo stijgt het tarief bij Zilveren Kruis met 7 euro.

Een paar verzekeringen voeren geen prijsstijging door
Er een paar uitzonderingen; enkele verzekeraars verhogen de premies niet, VGZ en Univé bijvoorbeeld. Dat betekent niet per se dat je daar het voordeligst uit bent, het loont om ook je eventuele aanvullende verzekeringen mee te nemen in je vergelijking.

Ga jij zorgverzekeringen vergelijken?
De website Zorgwijzer.nl heeft een handig overzicht van de prijsstijgingen samengesteld. Wil je overstappen? Vertrouw dan niet blind op een overzicht of vergelijkingssite, maar maak zelf de vergelijking bij verschillende verzekeraars en pas alles aan naar jouw eigen situatie. Let er ook op of je zelf je arts of ziekenhuis mag kiezen, of dat de verzekering een selectie van zorgaanbieders heeft gemaakt.

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is een fors bedrag per jaar, ongeveer 200 euro. Vergelijken loont dus. Houd onze website in de gaten, zaterdag delen we een aantal praktische tips voor degenen die een overstap overwegen.

Bron: Zorgwijzer | Beeld: Shutterstock