Placeholder

Wereld AIDS Dag

Vandaag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de AIDS-problematiek tijdens de 22e Wereld AIDS Dag.

Momenteel zijn 39 miljoen mensen geïnfecteerd met het dodelijke virus en elke zeven seconden sterft er iemand aan de ziekte. Van al deze AIDS-patiënten leeft 90 procent in ontwikkelingslanden.

Dankzij de aandacht voor de ziekte is het aantal mensen dat besmet is voor het eerst in 25 jaar stabiel. Er is steeds meer geld waardoor betere voorlichting en medicijnen gegeven kunnen worden.

Om nog meer mensen te kunnen helpen worden tijdens Wereld AIDS Dag over de hele wereld evenementen georganiseerd. De grootste actie in Nederland is op het Museumplein in Amsterdam. Het plein is speciaal voor vandaag veranderd in een symbolische begraafplaats met vijfduizend witte kruizen, die voorzien zijn van de bekende rode linten van de aidsbestrijding. Ze staan symbool voor de miljoenen Afrikanen die overlijden omdat ze geen AIDS-sremmers krijgen.

Om te laten zien dat de strijd not niet gestreden is verwijderen Angela Groothuizen en de Nederlandse AIDS- ambassadeur Marijke Wijnroks enkele kruizen van het plein.

Wereld AIDS Dag is niet de enige dag om te strijden tegen Aids. Stop Aids Now! Organiseert het hele jaar door acties om zoveel mogelijk mensen te helpen. Op de website kun je lezen wat jij kunt betekenen voor AIDS-patiënten.

Kijk voor meer informatie op: www.stopaidsnow.nl >

(