Placeholder

Welterusten

Ongeveer 6,2 miljoen Nederlanders snurken. Al die houtzagers hebben een prima nachtrust, maar degene die ernaast ligt is er vaak een stuk beroerder aan toe!

Zo’n snurker naast je is niet alleen slecht voor je humeur, het is ook niet goed voor je gezondheid. Meer dan de helft van de snurkers produceert net zo veel herrie als tijdens een gesprek (60 decibel), als dat van stadsverkeer (85 decibel) of nog erger, als dat van een concert (120 decibel)! En dat terwijl 45 decibel het maximale geluidsvolume is voor een gezonde nachtrust. Te veel lawaai tijdens je slaap kan leiden tot stress, hoge bloeddruk en concentratieproblemen.

Tijd om stappen te ondernemen dus. De drie gouden anti-snurk tips: Geen alcohol meer drinken twee uur voor het slapen gaan, stoppen met roken en overgewicht voorkomen. Mocht het allemaal niet baten dan kun je altijd nog zelf voorzorgsmaatregelen nemen. Vind je apart slapen een beetje te rigoureus? Er bestaan speciale oordopjes die je nauwelijks voelt en die ervoor zorgen dat je heerlijk rustig en stil kunt slapen.