Placeholder

Wat zegt de indeling van je bord over je persoonlijkheid?

Heeft ieder onderdeel van je maaltijd een eigen plekje op je bord? Of leg je eerst de groenten op je bord, en bij de volgende ronde pas het vlees? Ontdek wat jouw eetgewoonten over je persoonlijkheid zeggen.

Juliet Boghossian doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar de link tussen eetgewoontes en persoonlijkheid. Volgens haar ben je niet wat je eet, maar hoe je het eet. Lees verder om te ontdekken wat jouw eetgewoonten zeggen over je persoonlijkheid.

1. Ieder onderdeel van je maaltijd heeft gelijke ruimte op je bord
Je bent een echte planner en neemt nooit meer op je bord dan je aankan, letterlijk en figuurlijk. Je weet welke manieren voor jou werken en wat je kunt. In projecten werken past daarom goed bij jou.

2. Je kwakt alles op je bord. Meteen de saus erop, geen probleem
Je bent down to earth en grijpt alle kansen die op je pad komen. Je wilt graag zo veel mogelijk meemaken en ervaren, zelfs als je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Prioriteiten stel je aan de hand van de snelst naderende deadline.

3. Je eet uit een kom
Je bent graag uniek en denkt buiten de gebaande paden. Waarschijnlijk heb je een creatief beroep en zijn er in je huis allerlei unieke, persoonlijke aspecten terug te vinden. Je maakt keuzes aan de hand van je gevoel en houdt daarbij rekening met de gevoelens van anderen.

4. Je eet van het bord van je partner
Je bent close met de mensen die dichtbij je staan. Met hen deel je graag alles. Sommige mensen kun daar moeite mee hebben, als je zo dichtbij komt, maar je hebt vooral een heel liefdevolle persoonlijkheid en je bedoelt het goed.

5. Je legt maar één onderdeel van je maaltijd op je bord
Eerst de salade, dan het vlees… Er ligt steeds maar één soort voedsel op jouw bord. Je hebt veel discipline en werkt geordend. Je kledingstijl is tijdloos. Je bent liever bezig met genieten van iedere gelegenheid, in plaats van met de vraag of je outfit wel past bij de gelegenheid.

6. Je combineert eten
Je groenten gebruik je als spread voor het broodje en nadat je een stukje vlees op je vork hebt, prik je er ook nog een aardappeltje en een saladeblaadje bij. Je bent een stabiel en verantwoordelijk type. De mensen om je heen kunnen op je rekenen. Als je gaat winkelen, koop je het liefst een hele outfit in één keer.

7. Je legt meteen het toetje op je bord
Zodra er iets op je pad komt ga je ervoor, voordat iemand anders je voor is. Soms neem je impulsieve keuzes. Af en toe kies je iets te snel, waardoor je je achteraf afvraagt hoe het was gelopen als je een andere keuze had gemaakt.

Welk type ben jij? Klopt de beschrijving?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Shutterstock