Placeholder

Wat is een fidget spinner?

Fidget spinners zijn niet nieuw, maar sinds kort duiken ze vaak op.

Een fidget spinner is een draaischijf. Je kunt hem tussen je vingers minutenlang laten draaien. Ook leuk om trucjes mee te doen.

De spinner is in 1993 bedacht door Catherine Hettinger. Zij bedacht het om haar drukke kind rustig te krijgen. Het spinnen van de fidget spinner schijnt goed te zijn als je veel friemelt. Het zou je rustiger en alerter kunnen maken. Vier jaar later vroeg ze patent aan, maar in 2005 heeft ze het patent opgegeven, omdat ze het bedrag niet kon missen.

Of de fidget spinner echt helpt om de concentratie te verbeteren bij kinderen met ADHD? Daar verschillen de meningen over. Nu het populair speelgoed is geworden, zijn er steeds meer scholen die het ding verbieden.

De directeur van het ADHD-centrum in Nederland heeft gemengde gevoelens over fidget spinners. Nu het cool is om er één te hebben, worden kinderen met ADHD misschien minder snel in een hokje geplaatst en dat is goed. Omdat het nu zo'n hype is, beginnen sommige scholen een verbod in te stellen en dat is vervelend voor de kinderen die er echt baat bij hebben.

Bron: Metro, Telegraaf | Beeld: Shutterstock