Was je tas
29 oktober 2013
Je boodschappentas vaker gebruiken, is goed voor het milieu, maar het is verstandig om daarbij op de hygiëne te letten. Volgens experts loop je meer risico op voedselvergiftiging.
De meeste mensen stoppen ook rauw vlees en groenten met aarde in hun boodschappentas. Zelfs al zit er een extra verpakking of zakje omheen, kunnen de bacterieën worden overgebracht op andere producten. Een bacterioloog van de universiteit van Aberdeen zegt zelfs dat je een tas waarin je rauw vlees hebt gedragen eigenlijk meteen weg moet gooien.
Twee tips
– Houd rauw vlees zo ver mogelijk uit de buurt van onverpakte producten die je direct op eet, denk bijvoorbeeld aan fruit.
– Je kunt het best kiezen voor een herbruikbare tas die in de wasmachine kan. De wasmachine doodt echter niet alle bacterieën, daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd een nieuwe tas te kopen.
97 procent van de mensen wast herbruikbare tassen nooit. Is jouw boodschappentas aan een wasbeurt toe?
Bron: Goedgevoel.be | Beeld: Shutterstock