Placeholder

Vegetarisch Twitter-spreekuur

Speciaal voor al je vegetarische vragen organiseert de Nederlandse Vegetariërsbond vandaag het allereerste Vegetarische Twitter-spreekuur.

Vanmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur beantwoordt Sytske de Waart, voedingsdeskundige van de Nederlandse Vegetariërsbond, al je prangende vragen over vegetarisme.

Er is steeds meer interesse in vegetarische voeding, maar er zijn ook nog veel misverstanden en die moet dit spreekuur uit de wereld gaan helpen. ‘Er bestaan veel mythes over vegetarische voeding. Dat vegetariërs te weinig vitamine B12 binnenkrijgen bijvoorbeeld of dat er varkensvet in koffiepads zit. Beide zijn onzin.’ Zo laat Sytske de Waart weten.

Schuif lekker aan bij het vegetarische diner van De Historische Groentehof >

#Vegauur
Het spreekuur volg je op Twitter via #vegauur en de vragen worden beantwoord door het account @veganieuws. Vandaag is de kick-off van dit initiatief, maar de bond wil het fenomeen maandelijks gaan herhalen. ‘Vegetarische voeding past in een bewuste en gezonde levensstijl. Steeds meer mensen zien dat in en eten minder vlees. Met dit spreekuur willen we mensen die nog twijfelen, over de streep trekken,’ aldus directeur Floris de Graad.