Placeholder

Thee beperkt schade door junkfood

Het drinken van thee kan gewichtstoename als gevolg van een vetrijk eetpatroon voorkomen, dat ontdekten onder na medisch onderzoek op muizen, door o.a. professor Carrie Ruxton.

Het onderzoek bracht ook nog andere gezondheidsvoordelen van het drinken van thee aan het licht…

Een deel van de dieren volgden voor de studie een vetrijk dieet, anderen hadden een normaal eetpatroon. Beide groepen werden nog in kleinere eenheden opgedeeld, ze kregen elk gedurende veertien weken water, zwarte of groene thee.

Daaruit blijkt dat beide soorten thee de gewichtstoename beperkten, ook verlaagden ze de opstapeling van buikvet dat in verband gebracht wordt met een ongezond eetpatroon. Zwarte thee ging ook de schadelijke effecten voor het bloed, een toename van cholesterol, een hoge bloedglucose en insulineresistentie tegen.

Meer over overgewicht & beweging >

Thee = goed
Hoewel de resultaten nog bevestigd moeten worden door onderzoeken op mensen, toont de studie aan dat thee gewichtstoename helpt te voorkomen. Thee drinken werd eerder al in verband gebracht met een lager risico op hartziekten, kanker en de ziekte van Parkinson. Als je regelmatig thee drinkt gedurende meer dan tien jaar, zou je ook sterkere botten krijgen.

(