Placeholder

Suiker… en waarom neutrale smaken goed voor je zijn

Van suiker word je dik, moe, chagrijnig, het maakt je ziek, het zorgt voor een slechte huid. Waarom eten we het dan toch en waarom zijn neutrale smaken beter voor je? Marije van Fitnessbijbel voor Vrouwen legt het haarfijn uit.

Van suiker word je dik!
Van suiker word je moe!
Van suiker word je chagrijnig!
Suiker maakt je ziek!
Van suiker krijg je een slechte huid: putten, hobbels en bulten!

Waarom eten we dan nog steeds suiker?
Naast dat ruim 70% van alle producten in de supermarkt suiker bevat (=ernstig!), zijn we gewend aan de zoete smaak en we denken dat het ons energie geeft. Ik heb nieuws voor je. Je kunt van deze gewenning afkomen, eindelijk de power krijgen waar je naar op zoek bent, en dan verlies je ook nog eens kilo’s! JA, geen suiker eten = kilo’s verliezen!

Hoe doe je dit? It’s all about Organisatie & Discipline!

Stap 1.
Lees etiketten! Het is even zoeken, maar koop en eet alleen producten waar suiker niet op de ingrediëntenlijst staat. Ook geen rietsuiker (dit is tevens niet gezond). Bij de biowinkel slaag je sneller.

Stap 2.
Ontwikkel een brede smaak. Probeer niet alleen maar (extra) zoet, zout en vet lekker vinden, maar ook bitter en pittig.

Stap 3.
Neutralere smaken gaan waarderen. Als je houdt van (erg) zoet, (veel) zout of van vette smaken, dan vind je een beetje zoet, zout en low vet, altijd minder lekker.

Het allerbelangrijkste wat je vanaf nu nooit meer moet vergeten, is dat deze neutrale smaak je energiepijl en emoties constant houdt, normaal, gezond en juist heel goed is!

Afkicken dus.
Een bredere smaak ontwikkelen en het neutraliseren van je taste kost tijd. Ja, je gaat snackmomenten krijgen en in het begin zul je eten misschien minder waarderen. Maar ik beloof je betere tijden en veel waardering voor gezond eten.

Nogmaals, laat het gevoel los dat je moet kiezen voor gezonde voeding omdat je dan afvalt.

Je kiest voor gezonde voeding omdat het je humeur positief beïnvloedt en jij energiek door het leven wilt. Afvallen gebeurt vanzelf, echt! Slechte voeding bepaalt uiteindelijk hoe jij je gaat voelen, dit wil je niet en daarom eet en leef je gezond.

Doe jij mee met FBVV-LIVE? Dan heb je week 2 inmiddels ontvangen en krijg je extra informatie over suiker toegezonden.

Groetjes,
Marije
Fitnessbijbel voor Vrouwwen