Placeholder

Rook-horeca op zwarte lijst

Belangenvereniging Clean Air Nederland gaat binnenkort een lijst publiceren van horecagelegenheden waar nog steeds veel wordt gerookt.

De zwarte lijst
Op de website cleanairnederland.nl van de belangenvereniging wordt de zwarte lijst geplaatst. Via deze website kunnen bezoekers bovendien een melding maken van cafés of restaurants waar nog steeds wordt gerookt.

De reden voor deze zwarte lijst? De directeur van Clean Air Nederland – Willem van den Oetelaar – wil met het publiceren van de lijst mensen informeren over plekken waar nog steeds wordt gerookt. Daarmee helpt hij gelijk de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) – die op naleving van het rookverbod toezien – een handje.

Onlangs maakte de VWA bekend dat in ruim de helft van de kroegen en disco’s ondanks het rookverbod toch weer wordt gerookt. Het rookverbod is door het nieuwe kabinet alleen voor kleine cafés zonder personeel versoepeld. Alleen daar mag weer inmiddels weer worden gerookt. Voorwaarde is wel dat het café kleiner is dan zeventig vierkante meter en alleen alcoholhoudende dranken schenkt.

Benieuwd? www.cleanairnederland.nl

Meer informatie over roken en stoppen met roken >