Placeholder

Rode wijn in strijd tegen borstkanker

Baanbrekend! Uit nieuw academisch onderzoek blijkt dat resveratrol, het gezonde ingrediënt uit rode wijn, borstkankercellen remt in hun groei.

Amerikaanse onderzoekers van het Baylor College of Medicine en Italiaanse onderzoekers van de universiteiten van Napels en Calabrië waren betrokken bij het onderzoek, dat gepubliceerd is in The FASEB Journal.

Resveratrol is een chemische verbinding die onder andere voorkomt in de schil van blauwe druiven. Het onderzoeksteam concludeerde dat resveratrol de groei van borstkankercellen remt door het groei-effect van oestrogeen te blokkeren. De ontdekking is zeer belangrijk voor de behandeling van mensen met borstkanker, vooral wanneer tumoren resistent worden tegen hormoontherapie.

Rode wijn is geen remedie
De onderzoekers en andere betrokkenen van het onderzoek zijn enthousiast over de bevindingen, maar dit betekent natuurlijk niet dat mensen met borstkanker rode wijn of resveratrol-supplementen moeten gaan gebruiken als behandelmethode. Hoe de bevindingen daadwerkelijk in de praktijk opgenomen kunnen worden, is nog niet precies bekend.

Lees ook: Nederlanders schatten kans borstkanker te laag in >

(