Placeholder

Recept: Japanse zen-pasteitjes

In Santé’s aprilnummer vind je alles over ‘het nieuwe borrelen’. Onderstaand een heerlijk recept van de Japanse zen-pasteitjes.

Ingrediënten:
– 10 g basilicumblaadjes
– 100 g tofu, in plakjes van 1 cm dik
– 5 radijsjes, in plakjes
– 200 g bloem
– 50 g boter, koud en in blokjes
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl zwart sesamzaad
– 1 tl zeezoutvlokken

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden C en vet een bakplaat in. Doe de bloem, boter, het bakpoeder en de ½ theel zeezoutvlokken in de blender en mix gedurende 1 min. De boter moet volledig door de bloem worden opgenomen.

Voeg 4 eetl water toe en meng tot er deeg begint te ontstaan. Voeg zo nodig nog wat water toe en mix tot er een zacht deeg is ontstaan. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een zo dun mogelijke laag. Prik er met de vork gaatjes in. Steek met een metalen vormpje rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.

Bak de deegrondjes in 15 min droog en krokant en leg ze op een rek tot ze volledig zijn afgekoeld. Bedek de helft van de rondjes met basilicum, leg er een plakje tofu op, gevolgd door enkele plakjes radijs. Strooi er het zwarte sesamzaad over, dek af met een koekje en maak een volgende laag. Sluit af met een koekje en blaadje basilicum.

Meer over het aprilnummer van Santé lees je hier >