Placeholder

Overgevoelig voor histamine

In veel voedingsproducten zit het stofje histamine. Sommige mensen zijn hier overgevoelig voor en kunnen last krijgen van vervelende klachten.

Klachten
Een gestrest gevoel, hoofdpijn, hartkloppingen, huidirritatie, slapeloosheid of aanvallen van benauwdheid en duizeligheid kunnen het gevolg zijn van overgevoeligheid voor histamine. Dat ontdekte Zwannet van Binsbergen, de auteur van Eten Zonder Stress, ook.

Histamine-intolerantie
Jarenlang bezocht Zwannet allerlei artsen omdat ze last had van lichamelijke klachten. Steeds was de diagnose hetzelfde: stress en overspannen. Nadat ze een artikel las over eten en gezondheidsproblemen is Zwannet gaan experimenteren met voedingsproducten. Zo ontdekte ze dat haar stressklachten minder werden als ze bepaalde E-nummers vermeed. Uiteindelijk werd er histamine-intollerantie vastgesteld.

Eten Zonder Stress
Als logisch gevolg ging Zwannet haar eigen recepten samenstellen met zo min mogelijk histamine. Haar omgeving reageerde zo enthousiast op de gerechten, dat ze de recepten besloot te bundelen.

Lekkere recepten
Eten Zonder Stress legt uit wat histamine-overgevoeligheid eigenlijk is. Daarnaast vind je ruim 50 heerlijke recepten in het boek, allemaal histamine-arm. Het boek is niet alleen voor mensen met een allergie, maar ook voor mensen die graag bewust eten.

Het boek is voor €19,95 te bestellen via Etenzonderstress.nl.