Placeholder

Online zorgverzekering: voor- en nadelen

Een online zorgverzekering is vaak goedkoper, maar waarom eigenlijk? Het antwoord op de vraag ben je net zo goed verzekerd als bij een reguliere verzekering is in ieder geval ja.

Dekking
De dekking van de online basisverzekering is precies hetzelfde als die van een reguliere verzekering. Dit is namelijk wettelijk vastgesteld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat plotseling blijkt dat je iets niet vergoed krijgt dat eerder wel zo was.

Waarom is het goedkoper?
Bij een internetverzekering regel je alles zelf. Declaraties, wijzigingen, vragen. Je regelt het allemaal online. De verzekeraar kan hierdoor veel kosten besparen en een lagere premie bieden aan de leden van hun internetverzekering.

Belangrijkste verschil
Het belangrijkste verschil tussen een online verzekering en de gewone variant is de service. Heb je een online verzekering en heb je een vraag? Dan word je meestal eerst doorverwezen naar de FAQ op de website. Kom je er niet uit? Dan kun je mailen.

Iets voor jou?
Vragen stellen per mail en online declareren van je gemaakte zorgkosten is niet lastig, maar je moet wel even doorhebben hoe het zit. Heb je geen zin in dat 'gedoe' dan is een online verzekering waarschijnlijk niet helemaal jouw ding.

Heb jij liever een reguliere of een online verzekering?