Nieuwe eettrend: groentecupcakes
13 april 2011
Wie strak de zomer in wil en toch af en toe wil snoepen, is er een nieuwe uitkomst: cupcakes van groenten.
Het bedrijf Petit Pois zag een gat in de markt. Nadat bekend werd dat de wortelcake de populairste zoetigheid in Groot-Brittanie is, besloot de banketbakker meer treats te gaan bakken met groenten.
Gezonde snack
Het resultaat: een gluten- en lactosevrije groentencupcake, die de helft minder calorieën bevat dan een ‘normale’ cupcake. De boter voor het deeg van de cupcakes is vervangen door pompoen, courgette of wortel. De groenten worden vervolgens gemixt met rijst en amandelen. Maar, een cupcake zou geen cupcake zijn zonder een flinke laag glazuur. Daarom zit op de groetencupcakes een dun laagje glazuur met een erwt gemaakt van marsepein.
Ook het Nederlandse aspergeseizoen is van start >
De cupcakes zijn momenteel – voor zo’n zes euro per twee stuks – alleen bij het Britse warenhuis Selfridges in Londen, Birmingham en Manchester te koop.
(