5kiloafvallen

Na de zomer willen we 5 kilo afvallen

Tijdens de vakantie hebben we ons een beetje laten gaan: iets meer wijntjes, iets meer toastjes met lekkere kaasje en ach, iets meer chips en koekjes dan normaal. Dat blijft natuurlijk niet ongestraft. Dus nu de zomer voorbij is willen we maar liefst 5 kilo afvallen.

 

5 kilo

Uit onderzoek van Weight Watchers onder 1.000 mannen en vrouwen blijkt dat er weinig tevreden zijn over hun lichaam nu de zomer voorbij is. Twee op de drie wil het liefst enkele kilo’s lichter van vakantie thuiskomen. Een op de drie vrouwen wil maar liefst 5 kilo afvallen na de zomervakantie. Dit geldt vooral voor vrouwen tussen de 25-55 jaar. 55-plussers voelen zich beter in hun vel zitten. Bijna 33 procent geeft aan tevreden te zijn met hun gewicht en niet te willen afvallen.

Lees ook :3 trucjes ie volgens de wetenschap helpen met afvallen

Goede voornemens

Ook al is het nog lang geen Nieuwjaar, we zitten nu al vol goede voornemens als het gaat om ons gewicht. Maar liefst 70 procent van de vrouwen neemt zich voor om gezondere leefstijl aan te houden. Een op de drie wil vanaf september vaker sporten om de overtollige kilo’s kwijt te raken.

Mannen

Wat betreft de mannen is er weinig verschil: ook zij willen afvallen. Twee op de drie wil graag af van die extra vakantiekilo’s.

Bron: Nieuwsblad.be

Gerelateerde artikelen